Devrim Gazetesinin 05.09.2023 tarihli https://www.devrimgazetesi.com.tr/ isimli internet adresinde çıkan  ‘‘TONLARCA SU BOŞA AKIYOR, TESKİ SEYİRCİ KALIYOR!’’ başlıklı iddialarına istinaden aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 
 
İddiaya konu su arızası Türkgücü OSB Yılmaz Alpaslan Caddesi üzerinde bulunmakta olup ekiplerimiz tarafından keşif yapıldığında ilgili cadde üzerindeki içmesuyu hattı vanası kapatılarak suyun boşa akması önlenmiştir. Akabinde arızanın yerinin tam tespit edilip, arızanın onarımı için yapılacak çalışmalar nedeniyle yol ağının olumsuz etkilenmemesi adına ve ilgili caddede diğer altyapı kuruluşlarına ait hatların yoğun olarak bulunması nedeniyle gece saatlerinde kurumumuz envanterine kayıtlı akustik dinleme cihazları ile dinleme yapılmıştır. Dinleme sonrası yapılan işaretlemeye istinaden ekiplerimiz tarafından üst yapısı beton olan arıza onarım çalışmaları tamamlanmıştır. 
 
Ayrıca bahse konu gazete haberinde ‘’En pahalı suyu kullanıyoruz!’’ başlığının altında Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan iller sıralamasında Tekirdağ’ın ilk 5’te yer aldığı iddia edilmekte olup, bu iddia gerçeği yansıtmamakta ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Kurumumuz her ne kadar ekonomik olarak maliyetlerde yaşanan artışlardan olumsuz etkilense de su ücretlerinde son dönemlerde bir artışa gitmemiş olup, diğer su kanal idarelerinin bu süreçte yapmış oldukları fiyat güncellemeleri ile kıyaslandığında 10. Sıraya kadar gerilemiştir. Gazaete haberindeki iddianın aksine TESKİ maliyetinin altında su ücretleriyle 10. Sırada yer almaktadır.
 
İlgili gazetenin 07.09.2023 internet adresinde çıkan  ‘‘MAHALLEYİ LAĞIM KOKUSU SARDI!’’ başlıklı iddialarına istinaden Hürriyet Mahallesi Altıntaş Caddesinde kurumumuzca yapılan incelemede arızanın kanalizasyon hattı kaynaklı olmadığı içme suyu hattında meydana geldiği tespit edilmiştir. Söz konusu içmesuyu arızasına ekiplerimiz tarafından müdahale edilerek, onarım çalışmaları tamamlanmıştır. 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TESKİ Genel Müdürlüğü
 
Yayın Tarihi: 08 Eylül 2023, Cuma 20:12

DİĞER DUYURULAR

  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU(2024/19)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Çağrı Merkezi Personeli Nesrin DEVECİ'nin kayınpederi Ahmet DEVECİ vefat etmiştir.  Cenazesi 29.06.2024 Cumartesi günü ikindi namazına müteakip Şarköy İlçesi Camikebir Mahallesi Mezarlığına defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU(2024/18)
    Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Ali Güngör'ün Teyzesi MENEVŞE SÜDER vefat etmiştir. Cenazesi 21.06.2024 Cuma günü Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Bebekderesi köyünde defnedilecektir. Merhumeye Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/17)
    TESKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı Personeli Tayfun TEMİZEL'in kayınpederi ve Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı Personeli Emre LEYLAK'ın dayısı Ramazan YAVUZ vefat etmiştir. Cenazesi 08.06.2024 Cumartesi günü öğle namazına müteakip Süleymanpaşa İlçesi Çınarlı Mahallesi Yeni Kamil Ağa Camiinden kaldırılacaktır. Merhuma Allah&
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/16)
    TESKİ Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 185 Çağrı Merkezi Personeli Volkan KIZIL'ın ve Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı Personeli Kurtuluş KIZIL'ın babaannesi Havva KIZIL vefat etmiştir.  Cenazesi 29.05.2024 Çarşamba günü öğle namazına müteakip Malkara İlçesi Deveci Mahallesi köyünden kaldırılacaktır.  
  • TESKİ PERSONELİNE DUYURU (2024/15)
    TESKİ Çorlu İlçe Şube Müdürlüğü Personeli Recep TURAN vefat etmiştir.  Cenazesi 21.05.2024 Salı günü öğle namazına müteakip Çorlu İlçesi Garaj Camiinden kaldırılacak olup Malkara Karacahalil Mahallesi Mezarlığına defnedilecektir. Merhuma Allah'tan rahmet geride kalan ailesine ve TESKİ Ailesine başsağlığı ve sabır
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.