Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen, 11 ili etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketinin 1. yıldönümü münasebetiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen anma ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin afet riskini azaltmaya yönelik çalışmaları konusunda bilgilendirmelerin yer aldığı program, Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanda geniş çaplı katılımla gerçekleştirildi.

Programda sırasıyla, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Yol bakım Şube Müdürü Akut Gönüllüsü Hasan Gönül, TESKİ Makine, İkmal, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Okan Yeşilmen, İtfaiye Dairesi Başkanı Cengiz Çelik, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Deprem Koordinasyon Koordinatörü ve Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan Kurtoğlu birer konuşma yaparak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hem Tekirdağ’da yapılan depreme hazırlık çalışmaları hem de deprem bölgesinde yapılan çalışmalar ve yardımlarla ilgili ayrıntılı bilgiler verdiler.  

 

BAŞKAN ALBAYRAK: “ASRIN FELAKETİNİN ÜZERİNDEN 1 YIL GEÇTİ AMA YARASI HALA TAZE. KENTİMİZİ OLASI DEPREME KARŞI HAZIR HALA GETİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ.”

 

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük deprem felaketinin üzerinden 1 yıl geçti. 16 ilimizde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.5 şiddetindeki iki büyük deprem, ülkemizi ve milletimizi derinden etkiledi. Asrın felaketinin yaşanmasının ardından halkımız, tüm zor zamanlarında olduğu gibi fedakârlık, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini ortaya koymuştur. Türk halkı olarak depremzedelerimizle tek ses, tek yürek olduk. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak deprem felaketinin haberini alır almaz tüm imkânlarımızı seferber ettik. Arama, kurtarma ve insani yardım faaliyetlerinde etkin bir şekilde görev aldık. Tekirdağ ilimizde deprem bölgesine yönelik yardım kampanyasına öncülük ettik. Gıda, hijyen malzemeleri, çadır, soba, giyim, WC vb. ihtiyaç maddelerini bölgeye sevk ettik. Ayrıca bölgedeki hayvancılığı desteklemek amacıyla yem fabrikamızda üretilen hayvan yemlerini depremzede çiftçilere gönderdik. İlimize gelen 569 depremzedemizin tüm ihtiyaçlarını karşılayarak otellerde misafir ettik. TESKİ ekiplerimiz Kahramanmaraş Depremi sonrasında tüm ekipmanlarıyla depremzedelerin suya erişimini sağlamak için hizmet verdi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK”

 

Öte yandan güzel Tekirdağ’ımızı depreme daha dirençli bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza devam ettik. Olası afetlere yönelik çalışmalarımızı, deprem konusu ülke gündeminde yokken; 2014 yılında başlatmıştık.  Yaklaşık 10 yıllık süre içerisinde bu uğurda büyük mesafe kat ettik. Vatandaşlarımızdan gelen başvurular doğrultusunda binaların deprem dayanıklılık testlerini ücretsiz olarak yapıyoruz. Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilan edilen kentsel dönüşüm ve gelişim alanında rezerv konutların üretilmesi ihalesini tamamlayarak konut yapımına başladık. Kentsel dönüşümü teşvik etmeye yönelik imar plan notları ve imar plan yönetmeliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimizce onaylanmıştır.

 

“ÇALIŞMALARIMIZI BİLİMİN IŞIĞINDA SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Trakya Belediyeler Birliği ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde Bilimsel Çalışma Grubu oluşturulmuştur. Namık Kemal Üniversitesi tarafından yapılmakta olan deprem laboratuvarına destek veriyoruz. Tüm ilçelerimizi kapsayan deprem kayıp tahmin projemizi başlattık ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afetlerde kullanılmak üzere daha önce alınan, içlerinde arama kurtarma ve kişisel donanım malzemeleri olan deprem konteynerlerinin sayılarını yeni alımlarla arttırıyoruz. Mevcutlara ek olarak kırıcı kesici ve ayırıcı arama kurtarma ekip ve ekipman alımları, deprem sonrası barınma alanlarına alınan konteyner, WC’lere ek olarak mobil aşevi, mobil duş – WC alımları gerçekleştirdik. İlimizde 11 ilçede tespit edilen geçici barınma alanlarına TESKİ tarafından su ve kanalizasyon hatlarının götürülmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Deprem sonrası diğer ilçelere altyapı hizmetlerinin götürülmesine yönelik çalışmalarımıza başladık. Büyükşehir Belediyemiz tarafından 5 grup halinde toplam 138 kişilik Arama Kurtarma Ekibi oluşturduk.  Afet sonrasında yaşam alanı ve soğuk hava deposu olarak kullanılması planlanan konteynerlerin temini için Asyaport ile protokol imzaladık. TESKİ tarafından su ve kanalizasyon altyapıların afetlere karşı dirençlerini arttırmak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Belediye başkanlığımız bünyesinde kullanılmak üzere uydu telefonları alınarak, her ilçenin itfaiye istasyonuna 1 adet olacak şekilde dağıtımı yapılmıştır.  Altyapı güçlendirme çalışmaları devam eden röle istasyonlarımızın mevcut enerji ve arıza durumlarını anlık olarak raporlayan ikaz sistemi kurulmuş olup ilçe belediyelerimizin talepleri doğrultusunda birer röle kanalı tahsis edilerek ilgili belediyelerin cihazlarına frekanslar yüklenmiştir. 30 metrelik merdivenli itfaiye aracı,  çok maksatlı müdahale aracı,  dar alanlara müdahale aracı alınarak hizmete sunulmuştur.

 

“DEĞERLİ HOCALARIMIZI TEKİRDAĞ’DA AĞIRLADIK”

 

Değerli hocalarımız Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’un katılımlarıyla düzenlenen konferans ile bölgemizde meydana gelebilecek afete yönelik vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılmıştır. Köprü ve viyadüklerin depreme dayanıklılığı ile ilgili tespit çalışmaları yapılmış ve gerek görülenlere güçlendirme çalışmalarına başlanmıştır. İlimizde ihtiyaç duyulan İtfaiye binalarımızı yeniliyoruz. Öncelik sıralaması yapılarak ilçelerdeki itfaiye istasyonlarını yeniliyoruz. Olası afetlere karşı önlemlerimiz devam edecek. Ancak bizler her ihtimale karşı hazırlıklı olmalıyız. Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. En büyük temennimiz ülkemizde ve Tekirdağ’ımızda deprem felaketlerinin yaşanmamasıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve AFAD tarafından akredite edilen arama kurtarma ekibine gönüllü olarak katılan 137 personele teşekkür belgeleri takdim edildi. Programda ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından itfaiye bünyesine alınan araçların teslimi gerçekleştirilirken, depreme hazırlık çalışmaları kapsamında temin edilen araç ve ekipmanlar da vatandaşlara tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 06 Şubat 2024, Salı 16:45

DİĞER HABERLER

  • TEKİRDAĞ'DA 'CANDAN BELEDİYECİLİK' DÖNEMİ BAŞLIYOR
    31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Tekirdağ halkının büyük teveccühü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen ve Trakya’nın ilk kadın büyükşehir belediye başkanı ünvanına sahip olan Dr. Candan Yüceer, mazbatasını alıp resmi olarak görevine başladı ve ilk iş olarak büyükşehir
  • BAŞKANIMIZ CANDAN YÜCEER'İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Candan Yüceer mesajında şu ifadelere yer verdi: "Değerli hemşehrilerim, büyük ailem Tekirdağ’ım.  Sizlerin büyük desteğiyle Tekirdağ’ın ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı  görevine seçilmenin he
  • TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK'TAN TESKİ'YE VEDA.
    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Başkanlığında, "TESKİ Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Son Toplantısı" gerçekleştirildi. TESKİ’nin kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak Sayın Kadir Albayrak'ın 2014-2024 yılları arasında yapmış olduğu başarılı ve özveri dolu çalışmaları unutulmayacaktır. TESKİ ailesi olarak birli
  • 22 MART DÜNYA SU GÜNÜ” ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
    “22 Mart Dünya Su Günü” Etkinliklerle Kutlandı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde, TESKİ ev sahipliğinde yoğun katılımla gerçekleştirilen programda konuşan TBB Başkanı Kadir Albayrak; “Suya, doğaya ve çevreye duyarlı mutlu bir gelecek umuduyla 22 Mart Dünya Su Günü kutlu olsun. Her canlı için vazge&ccedi
  • TESKİ, ÇORLU TED KOLEJİ 10. SINIF ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİ AĞIRLADI.
    TESKİ Genel Müdürlüğü, Süleymanpaşa İlçemizde bulunan Naip İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesislerimizde Çorlu TED Koleji 10. Sınıf öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı. Tesis gezilerinde öğrencilere ve öğretmenlere teknik personeller eşlik etti.  Gelecek nesilde çevreye duyarlılık bilinc
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.