Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından ivedilikle harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde hem arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarına destek vermek hem de depremden etkilenen vatandaşların yanında olmak üzere oluşturduğu 27 araç ve 101 kişilik bir ekiple deprem bölgesinde çalışmaya başladı.

BAŞKAN ALBAYRAK: "TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK TÜM İMKÂNLARIMIZI DEPREM BÖLGESİ İÇİN SEFERBER ETMİŞ DURUMDAYIZ"

Her anlamda tam donanımlı bir ekibin bölgeye intikal ettiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Öncelikle başta Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Can kayıplarımız var. Milletimizin başı sağolsun. Umarım en az can kaybı ve hasar ile atlatırız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak deprem haberini alır almaz ivedilikle harekete geçtik ve tüm imkânlarımızı bölge halkı için seferber etmiş durumdayız. Şuan itibariyle 27 araç ve 101 kişiden oluşan tam donanımlı ekibimiz bölgede çalışmalarına başladı. Ekibimiz hem arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek verecek hem de depremden etkilenen vatandaşlarımızın moral motivasyonunu üst düzeye çıkarmak ve psikolojik destek vermek için gerekli çalışmaları yapacak. Vatandaşlarımızın her zaman maddi ve manevi olarak yanlarındayız. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı olarak kurtulan afetzedelere ise acil şifalar diliyorum. Tüm halkımıza geçmiş olsun" dedi.

27 ARAÇ İLE BİRLİKTE 101 KİŞİLİK EKİP DEPREM BÖLGESİNDE

2 Ekskavatör, 3 lowbed (yük aracı ve iş makinesi taşıma aracı), 3 çok maksatlı müdahale aracı, 1 su tankeri, 1 kamyon, 5 minibüs, 2 otobüs, 7 pikap, 2 çift kabin D-max ve 1 ticari binek araç olmak üzere tam donanımlı, kaza kırım araç ve ekipmanlarının yer aldığı toplam 27 araç ve 101 personelden oluşan ekip, deprem bölgesinde arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerine destek verecek.

DEPREMZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK DE VERİLECEK

Ayrıca ekip içerisinde yer alan 2 adet sosyal hizmet uzmanı da depremden etkilenen vatandaşlara psikolojik destek verecek ve vatandaşların moral motivasyonunun yükseltilmesi noktasında çalışmalar yapacak.

Yayın Tarihi: 08 Şubat 2023, Çarşamba 15:11

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • TESKİ'DEN KENTİN GELECEĞİNİ KURTARAN HİZMET
    Tekirdağ’ı daha yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ, kentimiz genelinde fiziki su kayıp kaçaklarını önlemek için çalışmalarını Merkezi Denetim ve Veri Toplama Sistemi (SCADA) ile aralıksız şekilde sürdürüyor. 28 Bin Kişinin Yıllık
  • 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ
    Emekleriyle dünyamızı daha yaşanılabilir hale getiren özgür ve güçlü kadınlarımızın #8MartDünyaEmekçiKadınlarGünü’nü kutluyor, her türlü eşitsizlik ve adaletsizliğin son bulduğu daha adil bir dünya diliyoruz.
  • TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DEPREM BÖLGESİ İÇİN TÜM İMKÂNLARINI SEFERBER ETTİ
    Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından ivedilikle harekete geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde hem arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarına destek vermek hem de depremden etkilenen vatandaşların yanında olmak üzere oluşturduğu 27 araç
  • BAĞIŞLANAN HER KAN, KURTARILAN BİR CANDIR
    Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi personeli, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve çevre illerde büyük hasarlara yol açan deprem sonrasında yaralanan vatandaşlar için kan verdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,6 şiddetindeki
Tüm Hakları Saklıdır 2023© Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.